Long Comfort Composite (LCC) deuren: maximaal zicht, minimaal gewicht!

Wilt u in één rechte lijn verzekerd zijn van minimaal energieverbruik en maximaal zicht op uw producten? Dat kan met onze geavanceerde dubbelwandige composietdeuren voor verticale wandkoelingen.

Beleef de Next Generation dubbelwandige LCC deuren

Van goed vakmanschap naar volledig geautomatiseerd produceren. Het is zover, de Long Comfort Composite (LCC) deur, bestaand uit twee vlakke kunststof panelen die worden gefixeerd in een composietprofiel. Resultaat: gewicht ruim de helft lager dan dubbelglas, en zelfs iets minder dan enkelglas! Ze zijn veilig en eenvoudig te bedienen, zonder gevaar voor beknelling van handen en vingers. En omdat ze nagenoeg (slechts een rand van 15 millimeter) geen kader hebben, bieden ze meer zicht dan dubbelglas. Een anti-kras coating zorgt voor bescherming van de LCC deur tegen krassen en bevordert de levensduur.

Regionale Supermarkt - LCC-deuren in meubel vers-afbak pizza's (Verenigd Koninkrijk)

Regionale Supermarkt – LCC-deuren in meubel vers-afbak pizza’s (Verenigd Koninkrijk)

Dubbelwandige composietdeuren: Ontwerpvrijheid en flexibiliteit

Met extra veiligheid, stabiliteit en energiebesparing is de dubbelwandige composietdeur de laatste ontwikkeling op het gebied van verticale wandkoelingen. Een bijkomend voordeel van deze gepatenteerde oplossing is dat we u veel vrijheid kunnen bieden t.a.v. het ontwerp van uw deuren. Zo kunt u de breedte van het kader personaliseren, als wel ook de kleur van de kaders, de handgreep of de afmetingen. Dus of het nu gaat om roll-in koelmeubelen of koelmeubelen voor frisdranken bij een tankstation, we denken graag met u mee. Als het gaat om de realisatie, dit kan in een zeer korte tijd aangezien de complete assemblage in eigen huis plaats vindt. En met een bijzonder montagesysteem plaatsen we uw deuren in een handomdraai; vanwege het lichte gewicht van de deuren is dat extra eenvoudig. Daarnaast kunnen de deuren, in tegenstelling tot glas, niet ineens desintegreren. Een veilige gedachte.

Onderhoudsvrije hydraulische scharnieren

Samen met deze nieuwe generatie LCC deuren brengen we ook nieuwe hydraulische scharnieren naar de markt, die zorgen voor een strakke uitlijning van de deuren en dat levert weer een strak aangezicht op voor uw consument. Het scharniersysteem is gemaakt van hoogwaardige materialen, hermetisch afgesloten (gegarandeerd geen lekkage van olie) en vochtbestendig! We staan dan ook garant voor maar liefst 500.000 open- en dichtbewegingen. Het maakt eveneens de deuren onderhoudsvrij. Wel zo prettig in uw drukke winkel, waarin uw koelingen moeten blijven presteren en de verkoop niet gehinderd mag worden.

Het draaipunt van het hydraulische scharnier bevindt zich aan de buitenste zijde zodat een maximale deuropening kan plaats vinden, ook praktisch bij het aanvullen van de schappen. Daartoe is het ook prettig dat de deuren tot 175 graden kunnen worden geopend! In onze eigen ontwerpen van relevante profielen onder of boven integreren we de scharnieren zodanig dat ze zo min mogelijk zichtoppervlakte innemen.

Vanuit een consumentenperspectief is het prettig dat het scharnier een zelfsluiting biedt op een zelf in te stellen snelheid (tussen 2 tot 15 seconden voor de afstand van 85° naar 0°) als wel dat het een soft-close functie bevat waarbij de afstand van 10° naar 0° een gecontroleerde sluiting geeft. Kortom, alles voor een nieuwe beleving van uw consument als het gaat om openen en sluiten van deuren!